BLOGS - Mia Styling & Visagie

Aanbevolen

Op social media zie je met name jonge dames een positieve draai geven aan hun vetrolletje hier of sinaasappelhuidje daar. Hear hear! Blij dat het tij keert en we weer met beide benen op de grond komen te staan. Want niets zo bedrieglijk als die opgepoetste foto's in de modebladen en gelikte Instagram accounts. Eerlijk is eerlijk, ik kan genieten van stijlvolle mensen, maar ook ik raak wel eens van slag als ik vervolgens in de spiegel kijk en die zó-niet-strakke-glanzende-bruine-benen van me bekijk. En dan lijkt opeens iedereen mooier, knapper en slimmer dan ik.

Vergelijken is menselijk, maar dit komt ons zelfvertrouwen vaak niet ten goede. En daar hebben tegenwoordig heel veel mannen en vrouwen last van, met alle nare gevolgen en eetstoornissen van dien.

Bij de Universiteit Maastricht hebben ze onderzoek gedaan naar hoe je weer een positiever lichaamsbeeld kunt krijgen. En de oplossing bleek relatief eenvoudig: leg de focus op wat je lichaam kan in plaats van hoe het er uitziet. Klinkt simpeler dan het is en dit gaat natuurlijk niet over een nacht ijs.

Daarom een paar tips hoe je op een positievere manier naar je lichaam kunt kijken:

1. Houd een body positivity dagboek bij: omschrijf wat je lichaam die dag heeft kunnen doen en hoe waardevol dat voor je was.

2. Wees meer mindful: zie de leuke mensen om je heen, proef die lekkere kop thee, fiets bewust naar je werk, voel je spieren werken.

3. Geef je lichaam complimenten op het momenten dat je het moeilijk hebt: bijvoorbeeld als je je benen te dik vindt, bedenk dan dat ze wel kunnen fietsen, lopen en dansen.

4. Zet schoonheidsidealen opzij: besef hoe uniek je bent en hoe onrealistisch en kostbaar schoonheidsidealen zijn.

5. Benadruk wat je mooi vindt aan je lichaam, in plaats van wat je niet mooi vindt te verstoppen.


Be your own kind of beautiful!